söndag 23 augusti 2009

Sjabbel av polis

Ni har säkert läst om ett antal våldtäkter på senaste, flickan som blev våldtagen på skolan och som inte blev tagen på så stort allvar när skolan uttalade sig "vi har bra stämning på skolan", typ. Ta tag i problemen istället, inse att det pågår. Kanske inte framför dina ögon men bakom stängda dörrar, toaletter mm.
Man måste väl diskutera frågan med ungdomarna ändå....även om de anser sig inte ha "detta problem". Verkar tyvärr vara vanligt, att man inte har dessa problem och skyffla över det på andra.

Något jag blivit upprörd över denna veckan är att polisen sjabblat i Helsingborg. Åklagaren tvingades släppa de fem unga män som suttit anhållna misstänkta för gruppvåldtäkt på en 14 årig flicka. De fem hade anhållits och förhörts utan att formellt delges misstanke och har därför olovligen hållits frihetsberövade. Det gör mig tom av ord, hur kan det hända? Slipper de undan nu? Får denna unga tjej någonsin upprättelse? Så här får det inte gå till!

Läste nu detta på text tv.
Andelen sexbrottsmål som går till åtal är störst i Nyköping - 63%. Lägst andel - 18%- har västerorts åklagarkammare i Stockholm, visar en sammanställning som DN gjort av sexualbrottsmålen år 2008. Sammanlagt handlar det om 8364 beslut av åklagare. Bland brott som gick till åtal eller annan lagföring där offren var 15 år och äldre var genomsnittet för hela riket 30%.
Då gäller det ju verkligen att polisen/rättsväsendet gör sitt jobb rätt och inte sjabblar. Det är människoliv det handlar om, det är viktigt! Även viktigt att få upp fler sexbrott till åtal och fler fällande domar (om det hänt, vilket ofta är just det det gjort).

Kom på att jag skulle skriva om det nya "problemet", lättklädda bilder på mobil och dator som sprids....återkommer med det i morgon.

Stöd Novahuset, verkar verkligen som många som arbetar med sexbrott behöver föreläsningar ang detta. www.novahuset.com

Kram på er

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se