måndag 4 maj 2009

Alla dessa övergrepp

Varje dag läser jag en notis eller artikel i tidningar och texttv om våldtäkter, varje gång rör det upp saker men gör mig ännu mer målmedveten. Jag ska jobba för att få med mig fler politiker och kommuner i min kamp så verksamheten http://www.novahuset.com/ kan fortsätta. Vi behövs.

I Östergötland anmäldes år 2007 562 sexualbrott och 214 våldtäkter, vilket är en ökning med 20% respektive 59% de senaste fem åren.
Många kvinnor anmäler inte de våldtäkter de utsatts för. Vi vet att mörkertalet är stort, ofta brukar man räkna med 80% vilket skulle innebära att 8 kvinnor utsetts för sexualbrott och 3 kvinnor för våldtäkt varje dag i Östergötland. Särskilt stora beräknas mörkertalen vara i de fall kvinnan känner gärningsmannen. I Sverige anmäldes samma år 12921 sexualbrott och 4749 våldtäkter (med mörkertal 141 resp 52/dag)

Jag blir orolig och arg när jag ser siffrorna, låter sjuk mycket men så är det tyvär. Nåt om gör mig lika arg är att dessa "offer" inte har många ställen att vända sig till. Vi har jätte bra tjej och kvinnojourer men ENDAST ETT team fö våldtagna. De är specialiserade på sexuella övergrepp, tyvär finns de bara i Stockholm. Därför är det så viktigt att kämpa på med Novahuset. Vi samarbetar med Tem för våldtagna och vill jobba som dem men med säte i Östergötland. Jag kämpar vidare, för min skull men mest för alla drabbade där ute.

Idag går mina tankar till de unga flickorna i gruppvåldtäkterna i Södertälje, flickorna i kopplerihärvan i Sthlm samt Sophie som tog sitt liv innan hon skulle vittna mot mannen som våldtagit henne. Vila i fred Sophie. Samt alla tjejer/kvinnor (för det är faktiskt mest tjejer/kvinnor som är "offer") där ute som varit med om övergrepp, antingen ni berättat eller inte så är ni VÄRDEFULLA och det är ALDRIG ert fel

Kram

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se