tisdag 30 juni 2009

Nya lagar i morgon

Den 1 juli (imorgon)får vi nya lagar. En lag som jag tycker är bra är att det blir brottsligt för vuxna att ha kontakter med barn i sexuella syften sk gromning.

Fakta om gromning
Gromning är att ta kontakt med ett barn, odla en relation med barnet och i sexuellt syfte arrangera en träff med barnet.
– När gromning sker via internet kallas det nätgromning eller gromning på nätet.
– I England och Skottland finns lagar mot gromning.
– I dag används det engelska ordet även i betydelsen "förbereda för övergrepp"

Det tidsbestämda straffet för mord höjs även till 18 år. Straffskalan för mord ändras från fängelse i tio år eller på livstid – till lägst tio år och högst 18 år, eller på livstid. Syftet är att skapa ett mer nyanserat straff för mord och höja straffnivån för det tidsbestämda straffet.
Straffnivån höjs till 18 år även för andra grova brott som människorov, grov mordbrand, grovt sabotage, grovt spioneri, folkrättsbrott, folkmord och terroristbrott. Även personer som begår upprepade allvarliga brott kan dömas till 18 års fängelse.

Undrar om det gäller även våldtäkt? Har läst en del om de som gör om samma sak när de kommer ut och verkar få straffrabatt som moderaterna pratade om häromdagen och ville ta bort. Jag vet ju att media alltid skriver det som säljer och visar oss mycket av detta, men tycker det är så hemskt när människor begår brott på permissen eller efter avtjänad dom utan kännbart straff. Idag läste jag om en man som suttit inne och greps nu för nya dåd, våldtäkt denna gång. Han fick inte plats på fängelse...hallå! Detta ska ju inte få vara ett problem, hoppas de som ska i häkte eller fängelse få plats och låt oss "vanliga" få vara trygga.

En ny dag på stranden idag iallafall, underbart och skönt i vattnet. Nu blir det "morden i midsomer"på tv och ta det lugnt.

Kram

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se