tisdag 1 december 2009

Trött på fördomar

Tyvärr är många snabba att dömma andra, fördomar är det gott om. Det har jag fått erfara. Inte nog med att jag var med om hemska övergrepp, efter det stötte jag på fördomar och attityder kring våldtäkt. Man skulle bete sig så, man fick inte göra så mm. Det ledde såklart till ökad skuldkänsla....

Sen i efterhand har jag blivit påhoppad för att jag medverkat i media. Själv ser jag inte det som om JAG är med i media, utan jag står upp för alla som är utsatta och jag vill förändra vården/bemötandet för alla andra.
Har man i media och i vanliga livet lett, varit glad och försöker se framåt verkar svida hos en del. Jag är dock otroligt glad för de stöttande personer runt mig som gladeligen är fler än de andra.

Är man förevigt dömd till att aldrig le, aldrig skatta eller vara lycklig?
Bara för man varit utsatt för hemska saker stannar inte mitt liv. Vill och orkar man ta sig vidare måste man få all uppbackning man bara kan.
Jag är inte dömd att lida resten av mitt liv, jag är värd mer än så. Ett fortsatt liv, ett lyckligt liv...Han har tagit för många år av mitt liv redan, nu är det min tid!
Så alla ni där ute som skäms för att ni lever, att ni är lyckliga trots det ni varit med om....gör inte det! Ni är viktiga och fina.

Det många inte ser är den svåra väg som varit....Det har inte varit lätt men nu när jag äntligen tagit mig ur den mörka djungel så "får" man inte vara lycklig och stark?!
Bara för att jag ler ibland bär jag med mig det tunga....men jag behöver de härliga bra dagarna ibland för att orka. Det hemska kommer aldrig lämna mig helt men mer och mer är det i bakgrunden. Det måste väl var målet för alla som bär någon sorg, att gå vidare.

Jag blir så trött, ledsen och berörd när alla andra vet bäst, när alla andra säger vad som är normalt.
Som homosexuella som möts av förakt, de kraftiga som man ser på som äckliga människor, de människor som skiljer sig, gifter sig många gånger, de människor som har många barn eller de som inte vill ha några. De som lägger ut bilder på sig själva, säljer sex....alla får de fördomar ist för stöd (vilket de får med men ni förstår)
Som utländsk blir man bemött si och så och klär man sig speciellt likaså...Man bryr sig om hur någon människa kan operera sig, hur någon gör så/säger så.....
Det finns de som har gift sig många gånger eller har många olika pappor till sina barn. Som dejtar yngre män....verkar ju inte helt ok tydligen (tänker på ensam mamma söker).
Man ser inte på det hela, hur fina de människorna är, som mammor, vän eller liknande. Man ser det "onormala".
Gillar inte det normala i så fall, om alla ska tycka, tänka, göra och se ut som alla andra. Vilken tråkig värld om vi alla var lika eller?!

Igår fick jag en kommentar där utländska utpekas som våldtäktsmän, det är inte ok. Visst de finns men de finns likaså i radhuset bredvid. I en vanlig svensson familj.
Våldtäktsmän finns bland rika/fattiga, vita/mörka/, tjejer/killar, hetro/homo mm mm mm

Den erfarenheten jag har genom att träffat män som våldtagit mig är att de var vanliga Svensson män, med vanliga jobb, ibland har de familj och som utåt sett varit "normala". Även de jag känner i min närhet och de jag möter i mitt jobb har samma erfarenhet. De flesta har svenska män som sina förövare. Man kan inte dra alla över en kant, tro att alla våldtäktsmän respresenteras av ett visst ursprung. SD ledaren har uttryckt att alla muslimska män våldtar och är överrepresenterade i fängelset för dessa brott. Han drog dock dagen efter tillbaka sitt uttal, då det inte fanns underlag för detta.
Vi som jobbar med detta vet hur verkligheten ofta ser ut. Och nästan alla har väl någon "blandning" i oss:)

TRÖTT, förbannad och ledsen blir jag.

Jag tycker ALLA har rätt till att göra vad man vill med sig själv, tycka och tänka som man vill (om man inte sårar någon annan). Vi alla är människor där ytan/det alla ser inte borde vara avgörande. Kan man inte se människor för hur de är som personer istället för hur de ser ut eller vad de gör och kan vi inte sluta dra alla över en kant.
Borde vi inte stötta varandra istället för att skälpa? Låta oss leva och få göra det som vi vill och mår bra av....

Nyheter, socialstyrelsen kräver skärpning när det gäller våldsutsatta , läs här Låter bra och viktigt!

Avkoppling framför DHW, bort från fördomarprat.....

Vi alla är speciella, låt oss få vara det. Stå på er att vara just den ni är!

Kram Paulina

2 kommentarer:

Mette sa...

Hej :)

Håller med dig helt ang att folk har fördommar har försökt att föra en debatt på Facebook and att "legaliser dömda pedofilers identitet" och fått ta en hel del skit för att jag inte är för det pga att jag ser att det kan bli fler offer än det redan har blivit och det är inget jag kan stödja!

Idag visade sig en sak i media som inte egentligen är ett brott med iaf visar hur elaka folk är när de får "chansen" Rosmarie och Kjell i Ullared att deras barn pga deras medverkan ska få utstå mobbing, Ros-Marie är sjukskriven och Kjell kallas för alkolist då kan man ju ta sig en funderare hur det skulle se ut runt en dömd pedofils familj, barn och vänner inte skulle samhället vara nådiga mot dem fast de är helt oskyldiga till det som har skett.

Jag är för att dömda pedofiler legaliseras om det kan garanteras att ingen annan blir offer och även att möjligheten minimeras att någon blir oskyldigt dömd för något så fruktansvärt som övergrepp är på barn!

det jag tycker är tragiskt på Facebook gruppen är att de ser inte att möjligheten finns att de inte får igenom legaliseringen och därför borde i mitt tycke även föra en debatt om hur man kan minimera risken att fler barn blir utsatta för nya övergrepp utan det är tydligen mera kreativt i den gruppen att prata om hur man på bästa sätt kan tortera pedofilerna och gör man inte det som jag och några till så är vi tydligt på pedofilernas sida och det är skrämmande!

Håller med dig fullt ut att man ska vara sig själv och dystergökarna som jag kallar dem får hålla på med sitt bäst tusan de vill har de inget bättre för sig eller ett mera roligt liv själva så kanske de behöver oss för att må bättre själva med sin annars tråkiga innehållslösa vardag.

Bra att du står på dig och är glad för att du har kommit vidare tillräckligt för att igen kunna känna glädje i ditt liv och jag tror att det är väldigt viktigt för oss att hitta tillbaka där vi kan glädjas över stora som små saker i vardagen och uppskattar dem troligen mera pga våra erfarenheter.

Är glad över att du vågat träda fram i media skulle själv velat göra det men vill inte att mina hemmavarande barn ska få mera ögon på sig pga mina barndoms upplevelser.

Kram Mette din vän på Facebook

Inka sa...

Bra skrivet Paulina. Du ska veta att jag är en av de som stöttar dig. Tycker du gör ett jätteviktigt jobb.

Tror det är bra att tjejer/kvinnor som blivit utsatta för olika saker syns i media. Precis efter att jag blivit våldtagen tyckte jag att det var skönt att läsa om andra. Skönt kanske inte är rätt ord men du förstår nog. Man känner sig mindre ensam och när man läser om dig i tidningarna så känns det bra för att du tagit dig ur det destruktiva och lever ett bra liv.

Ta hand om dig, kram.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se