onsdag 2 december 2009

Tid/lust och ork??!!

Måste bara börja med att säga, vad härligt med ljus idag:) Solen sken hela dagen, kallt var det men vad fint:) Så härligt att få energi och inte dämpas av allt det gråa mörka som varit för länge nu.
Mer sol hoppas jag på.

Det har ju stått en del om kvinnojourer och att många blir skickade dit för det inte finns någon annan hjälp i vissa kommuner.
På kvinnojourer jobbar många ideellt så då beror det alltså på dessa personer.
Finns det någon som har tid/lust och ork att jobba ideellt då får du hjälp som våldsutsatt blir ju resultatet. Vilket är helt galet.
Klart att man kan jobba med volontärer i sin förening men det måste finnas avlönad personal också för dessa frågor.

En människa kan inte jobba ideellt på heltid, man kan inte heller räkna med att någon jobbar ideellt efter sitt jobb dag in och dag ut.

Det ska inte vara avgörande om någon har tid/lust att vara där just då. Det måste finnas personal vare dag.

Som om en som brutit armen skulle bli hemskickad och vänta tills en personal fanns där. Eller i andra fall....ni kan tänka själva:)
Det är så typiskt, dessa problem tas inte på allvar. Vi vet ju dessutom att problemet är STORT och ett samhällsproblem.

Mer pengar till vård av dessa människor och personer med psykiska problem!

Läste förresten att man skulle forska om hur barn upplever när ens förälder dör i cancer, verkar ju jätte bra. Så att de barnen ska få rätt hjälp. Detsamma borde man göra med våldtagna/misshandlade kvinnor. Jag vet ju hur mina barn har uppfattat saker trots att de inte varit i själva situationen. Det är så viktigt att inte glömma bort barnen, de är ju det viktigaste vi har.

Nu blir det "bonde söker fru". Har ont i armen idag, tog sprutan mot svininfluensan igår....får ligga på ena sidan i natt med.
Min pappa var barnvakt till barnen igår (fick stå ute i en timme och frysa i väntan på sprutan). När pappa la Ella så hade Alma gjort en tårta.....hm....av mjöl, saft, socker med ett ljus på. Var som en deg på en tallrik, vissa passar på med bus när morfar är borta:)

Ha en bra kväll

Kram P

2 kommentarer:

Lovisa sa...

Vilka gulliga barn du verkar ha!
Och ja, jag håller med, det tas inte på allvar! Samtidigt klagar samhället på långa sjukskrivningar och så vidare, det är inte konstigt.
Man måste satsa mer på kvinnor och barn inom detta området, både med jourerna och inom landstingen!
Kram till en tjej som inspirerar!

den galna mamman sa...

ja du har så rätt, tycker det är fruktansvärt upprörande att människor som far så illa inte kan få den hjälp de behöver

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se