torsdag 3 december 2009

Resan

Idag har det varit en trött dag och som jag lärt mig de senaste åren måste jag lyssna på kroppen och göra det jag måste. Acceptera tröttheten, att jag faktist varit med om något traumatiskt. Acceptera att det som hänt alltid kommer påverka mig på något sätt trots att det inte tar all tid från annat. Jag kan leva ett vanligt liv utan att det förstör. Men viktigt att lyssna på min kropp/känslor och tankar.

Så idag blev det en vilodag och jag lät bli att jobba, städa och de övriga "måstena". Jag vet hur hemskt det kommer tillbaka på mig annars.

Tänkte på en sak ida, det var åtta år sedan jag var i "helvetet". Då var vardagen inte lika vacker som idag. Jag vaknade rädd och somnade rädd, kände mig ensam, kände skuld och skam, kände mig inte som någon och så värdelös.
Idag har jag tagit tillbaka mitt värde, mig själv. Jag är en lycklig tvåbarnsmor (hoppas på fler), har kommit ur från den mörkaste tunneln och känner mig stark, stolt och lycklig.
Vilken resa....
Nu vänder jag det hemska mot något bra....Novahuset och alla därute

Nyheter
  • Kopplerihärvan i Malmö växer, där två tjejer och en kille åtalas för att ha sålt en 14 årig tjej till olika män och nu har det tillkommit en 16 årig tjej som också sålts av dessa tre.
  • Handikapp minskar skadeståndsrätt? Två handikappade pojkar förlorade sin pappa i en arbetsplatsolycka. Men de som hålls ansvariga anser inte att barnen bör få skadestånd eftersom de saknar förmåga att känna sorg och saknad på samma sätt som en frisk person
  • En 41 årig man som arbetar i frälsningsarmens regi i Jönköping, som förskollärare, har häktat för grova sexbrott mot flera barn . Rättare sagt 4 flickor i åldern 2-5. Det har skett de senaste tre åren. Han häktades även för att ha barnpornografiska bilder.
  • En 38-årig man har åtalats för tortorliknande misshandel på sin styvson som är 4 år. Han säger - När jag blir arg vet jag inte vad jag gör. Han säger även att han misshandlade pojken för att komma åt mamman och säger senare - Jag ska söka upp er

Dessa nyheter är hemska så man vill skrika och gråta, tyvärr är detta verkligheten. Skulle inte handikappade känna sorg? Kan man jämföra? Och så dessa andra människor, så fulla av ondska. Varför? Ge sig på barn, fy fa....mår illa, blir så ledsen och NEJ du ska inte söka upp nån. Sitt du inne, bra länge!
Tänker på min rättegång....

Bryter tänket och tar lite torsdagsmys....

Kram P

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se