fredag 30 oktober 2009

Utländsk?

Många gånger har jag fått frågan, var han utländsk? (om Jim)
Som om alla utländska våldtar eller?
Finns säkert några som gör men gärningsmän finns i alla "sorter", vit som färgad, rik som fattig, gift som singel, social som asocial, "snäll" som dum (vad folk runt om kan tycka) .

Vad jag har hört har han romskt ursprung men är född här och är svensk, ser svensk ut.

Man kan inte dra alla över en kant, tro att alla våldtäktsmän respresenteras av ett visst ursprung. Som SD ledaren uttryckte sig så fint för någon vecka sen. Att alla muslimska män våldtar och är överrepresenterade i fängelset för dessa brott. Han drog dock dagen efter tillbaka sitt uttal, då det inte fanns underlag för detta. Han hade hänvisat till brå tror jag. Fel med dess fördomar.

Igår dök ännu en tanke upp i mitt huvud, ett minne jag inte pratat mycket om då det inte var ett övergrepp. Vi åkte många mil i hans bil någon dag, tror vi var uppåt i landet. Var i början av "förhållandet". Han sa att han skulle sälja en sak till en kille, vi åkte in på en grusväg i skogen. Mannen vid ratten på den andra bilen var snygg, det lade jag märke till. Han verkade trevlig och glad, en normal kille. Han tittade mot mig och log.
Jim sa att det inte var aktuellt längre till honom och vi åkte vidare….mot nästa stopp.

Har tänkt på en sak, vad det mig han skulle sälja den kvällen i skogen? Backa han ur för att mannen var en väldigt snygg kille i 30 års åldern? Kan ibland tro att han letade efter de fula, gamla eller de elaka männen för övergreppen. Ingen fick väl vara "bättre" än honom utseendemässigt samt att jag skulle ju lida. Den ena värre än den andra….(ryser av minnen)
Bara tankar men kanske var så….

Nu ska vi handla lite, innan Nina kommer. Sen blir det promenad, taco ikväll och massa tjejprat. Alma ska på halloweenfest hos en klasskompis.

Läste att svenskarna äter mest smågodis i världen, säkert mycket på grund av mig:)Nej då men är en godisnarkman, sockerberoende helt...försöker dra ner på det men så svårt. Så här såg ställningen ut när jag fyllde i frågan på aftonbladet. GODIS Undra vad jag svarade? Svarade några dagar i veckan men kom på att det nästintill är varje dag, hm.

Kram på er, trevlig helg

2 kommentarer:

Inka sa...

När min mamma ringde till polisen efter våldtäkten för att fråga hur vi skulle gå tillväga med en anmälan sa de: Det var invandrare eller hur? När mamma sa att det inte var det blev de förvånade. För snälla svenska killar kan väl inte våldta.

Kram

Paulina sa...

Så sant, inte den trevlige grannpojken eller klasskompisen inte....tyvärr är det oftast så det är.
Därför uttycket fula gubbar inte passar sig. man kan inte se på någon om de är våldtäktsmän.
Synd att människor har sådana fördomar.
Kram vännen

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se