lördag 27 mars 2010

Regn och våld

Aldrig har regn luktat så gott som igår kväll när jag var på väg hem... Det var länge sen doften fanns, vår.

Just nu är det mycket på gång med Novahuset, mer måste göras i Sverige. Även om vi visste det innan kanske det syns ännu mer nu med Linnea fallet. Alla kommuner, alla skolor, all personal, alla föräldrar och alla ungdomar måste ta sitt ansvar och det måste finnas mer hjälp överallt.
Vi kan inte bo i Sthlm allihopa för att vi ska få den bästa hjälpen (vet att det finns bra hjälp på andra ställen med men fokus är sthlm).
Men som sagt så har vi nåt på gång och det är spännande. Ser fram emot fortsättningen.

Såg ett program häromdagen om våldtäktena i Kongo och forna jugoslavien och även här. Det används i krig, tortyrvåldtäkter. Ryser!
De pratade om att våldtäkter var ett trauma och liknade tortyr många gånger. De tog upp något viktigt, att våldtäkterna lever i det tysta. Det ska inte synas och märkas, man ska brytas ner. Sakta sakta....
Det är målet med tortyr....där är våldtäkt ett vapen i krig här är det ett vapen utan krig.
Det är också det många människor har svårt att förstå, att som utsatt döljer man det många gånger, det kanske inte syns och märks, men det är ju målet.
Att vara med om ett sådant övergrepp, tortyr, går inte beskriva, går inte förklara på ett enkelt lätt sätt.
Att brytas ner, för att tystas.....är hemskt.

Detta som hänt Linnea och Jennifer är hemskt och ska inte få hända men jag hoppas att det kan föra debatten och problemet framåt. Att mer görs, överallt i landet.

Barnen är ute och cyklar, i vårgruset....Cyklarna har varit insnöade ett antal månader nu så gladare barn var länge sen jag såg:).
Alma och jag såg mig på tv igår, hon fnissade och sa-Mamma där är du? Hjälper du nån där?:) (hon vet att jag jobbar med råd o stöd för tjejer som varit med om svåra saker).
Så söt hon är.
Det var aktuellt som sände ett klipp från riksdagsseminariumet där Beatrice Ask uttalade sig om rosa (lila?) kuvert. Har ju blivit väldigt omtalat.
Gillar den kvinnan, hon gjorde gott intryck på mig. Mailade henne nyss, hon svarar alltid fort och visar engagemang för dessa frågor. Det hon sa kanske kom ut lite fel, men skönt att se politiker som människor och inte bara robotar som inte styrs av känslor. Hon menade inte och hänga ut oskyldiga, vilket är helt fel.... Det hela har blivit lite fel... Tanken var god, att det inte är vi "offer" som ska skämmas utan förövaren. Vi som ska skyddas, inte dem.

Ha en fin helg....
Kram P

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se