tisdag 29 juni 2010

Sekretess är hävd

Sekretessen är nu hävd i fallet med polismästaren. Det tycker jag är bra så länge målsäganden skyddas. De ska inte behöva synas eller bli igenkända på någt vis. Det är det viktigaste!

Polismästaren är åtalad för fyra våldtäkter och ett försök till grov våldtäkt av barn. Också tio fall av koppleri och en lång rad sexköp.
Man har läst många citat som Göran Lindberg hävt ur sig. Ett rör att det var spännande att träffa en 14 åring (eller yngre tjej), att han inte förnedrat kvinnor. Han har också sagt att han tror att det finns kvinnor som är tvungna att sälja sex och så finns det dem som egentligen inte är tvungna, de gillar bara spänningen o kittlingen, lite extra pengar i tillvaron.
Vill han med detta uttal släta över sina problem? Eller tror han själv på det?

Känner igen hans resonemang, fick höra det själv på ungefär samma sätt av mitt x i rättegången. Han hade ej gjort något fel utan vi ville detta....han gjorde inga "onormala", kränkande och förnedrande saker. Var väl mer eller mindre vi som bad om det..... Detta använda han sedan för att få oss att skämmas och inte berätta för någon, att hata oss själva och ta på oss skulden.
Antar att många gör så i dessa fall.....det visar min erfarenhet iaf.
Tänk vad många härvor det finns i landet, där många är dolda.....som lever nu i det tysta. Dessa ensamma själar....

Det är ett problem, hans uttalande o verkligheten.....att många jag mött och vet om börjar sälja sex just för spänningen o kittlingen, de gillar uppmärksamheten de får och sedan.....kommer de inte ur det. Det kanske lockas först sen övergår det till hot, förnedring och de har inte längre kontroll. Orden de ger en först är som ett plåster, som en salva mot brännande sprucken självkänsla....eller tidigare händelser. Någon bryr sig.....
De orden bytts många gånger mot kränkningar o hot. Fast dörren kan stå öppen vågar man inte, kan inte gå därifrån....det är det många inte förstår. Detta grepp man är i. Och hur lätt man hamnar där...

Njut nu i solen, det är ni värda!
Ni är unika o värdefulla!

Kram P

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se