onsdag 15 september 2010

Intervju o utbildning med mycket tankar

Igår gjorde jag en radiointervju ang ämnet unga som har sex som självskadebeteende. Det blir ett tema i dagarna tre nästa vecka på p1. Med Caroline Engvall, en polis, en mamma, en expert och jag.
Intervjun gick bra, många tankar kommer såklart efteråt som vanligt. Men det känns skönt att kunna prata om det utan bultande hjärta, svidande själ och skam och skuld. Det får mig växa, känna mig starkare och ger kraft för en fortsättning med mig och Novahuset.

Idag har det varit utbildning om unga, sex och internet. Denna del av utbildningen tar upp mycket forskning, det framkommer det jag nämnt någon gång att killar säljer sex i samma utsträckning som tjejer. Vanligare var det även hos hbt personer.
Att det finns samband med psykiska problem, tidigare övergrepp mm kom också upp.
Vi kom självklart in på vart killarna finns? Vart tar de vägen? För det är mest tjejer som söker hjälp även om de flesta söker hjälpen hos vänner. Lika viktigt är frågan varför engagerar sig inte män för att jobba med dessa frågor? Det finns inte många ställen dit killar kan vända sig, och det behövs.

Just nu är ja överproppad med information, men det var en intressant dag. Två dagar återstår. Känns jätte bra med denna utbildning, mycket vi kommer jobba med och ha hjälp av.
Nu blir det en tidig kväll.

Kram på er fina ni

1 kommentar:

marie sa...

Du är duktig vännen kram marie ch

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se