söndag 1 augusti 2010

Stödpersoner


Beatrice Ask: Lätt att brottsoffer åsidosätts, läs mer här och om att få brottsoffer informeras om stöd, läs här.

Enligt lag ska man förmedla stödkontakt till ett brottsoffer och jag vet av egen erfarenhet hur viktigt det är med stöd på förhör, i rätten och bland andra myndigheter. För både mig och många tjejer jag mött/haft kontakt med har detta visat sig vara otroligt viktigt för att orka fortsätta och tro på sig själv och sin rätt. Utan stöd o ensam är man inte alltid så stark och det kan leda till att man drar sig bort, drar tillbaka anmälan eller tar sig igenom detta med en plåga....som hade kunnat lindrats genom en stödperson.

Polisen har ett ansvar i detta, inte bara ta fast förövaren utan ta hand om brottsoffren genom förmedling vidare. Men vi stödorganisationer har också ett ansvar. Att visa oss, så människor och myndigheter vet om oss. Visa oss i skolor mm. Vi kan inte bara sitta och invänta dem, vi måste ut och nå dem, visa oss och skapa en kontakt, ett förtroende.

Kram fina ni

1 kommentar:

Smultran sa...

Du har så rätt i det du skriver. Alla måste ta sitt ansvar för att hjälpa utsatta som verkligen behöver stöd och lite extra hjälp ibland.

Kram

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se