torsdag 17 mars 2011

Skrämmande....

Har den senaste veckan läst om eller själv kommit i kontakt med flera olika fall av övergrepp. Två fall där killar låst in tjejer i deras hem, hållt dem fångna och våldtagit dem. Sedan även ett fall där en ung tjej våldtogs av ett gäng killar, hon blev blåslagen. Åklagaren ansåg att hon var med på det!!
Samtidigt frias en 32 årig man i ett våldtäktsmål. Han dömdes till två år och sex månaders fängelse för att ha förgripit sig på en omtöcknad kvinna. Hovrätten ansåg att det inte är bevisat att mannen tvingat till sig sex. Det kan inte uteslutas att det skett frivilligt.

Pust, vad det inte dessa fall de nya reglerna i dessa åtal kom till för? När någon har sex med någon som befinner sig i ett hjälplöst tillstånd på grund av medvetslöshet, sömn eller drogpåverkan, kommer det kunna bedömmas som våldtäkt.
Vad hände här då? Var hon inte omtöcknad?

Inom mig kan det koka, förstår man inte att man borde vänta i dessa lägen? Hur kul kan det vara att ha sex med någon som bara ligger helt platt? Och borde man inte vilja vara säker på att personen vill? En normal person hade inte gjort något, ev hjälpt denna hem.
I dessa lägen kan jag tänka på vad jag tror det handlar om, att våldtäkter handlar om. Om makt och kontroll.

Lika skrämmande är det med utsatta som av åklagare får höra att det var friviligt. Jag har en kontakt som mötte en polis nyligen som sa, din historia låter konstig. Visst tusan är den konstig, man utsätter inte någon för dessa övergrepp. Och alla som varit där vet hur förvirrad man kan vara. Det ha man även rätt till. Därför är det så viktigt att gå till rätt polis eller vilka de är. Och att ha med någon som stöd, för att känna sig tryg,trodd på och som kan säga till.

Vill påminna om att bli medlemmar på Novahuset, 150 kr/år om ni vill ta del av utb och kanske bli volontär. Stödmedlem kan du bli gratis. På vår hemsida http://www.novahuset.com/
Vi finns även på facebook: Nova Huset som person och Novahuset som grupp, gå med och ta del av nyheter mm:)

Ta hand om er
Kram Paulina

Inga kommentarer:

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se