tisdag 29 januari 2013

I en perfekt värld hade allt funkat

Går just nu och väntar på något stort i mitt liv och det känns underbart. Men resan hit var lång och jobbig och ibland undrar jag hur jag tog mig fram.

Kan ibland minnas allt så väl, både känslor som går 13 år tillbaka i tiden men oxå utsattheten efteråt. Att det blev ett lotterispel om vilka poliser, fsk- personal, läkare, målsägarbiträde, psykologer och socialarbetare som var bra. Som hade kunskapen att ge mig det jag hade rätt till, ett bra bemötande.
De möter vi idag på Novahuset, att olika kommuner tänker och handlar olika i frågorna. De prioriteras inte.
Hade möte med polisen igår och de sa själva att det inte är ett prioriterat område. Hur kan vi idag 2013 ignorera alla barn och unga som finns i barnpornografi och kopplerihärvor, sexualbrott och liknande. Dessa vi möte hade engagemang och vilja och gjorde mycket bra men det är en stad som är experter inom området. De övriga då?
Önskar många gånger världen vore annorlunda. Inte för att backa och få bort mitt utan för de som finns nu och kommer framöver. Lär vi oss inget? Går det inte framåt?

Det ska inte vara ett lotteri eller att man bör bo på vissa ställen för att få hjälp. Det ska inte handla om att ha turen att komma till en bra, det ska vara en självklarhet.
Att gå därifrån och känna sig betrodd, med mindre skuld och skamkänslor och ett litet ljus av hopp.
Nu blir det många gånger att man får följa med på möten, de trycks ner och vi får plocka ihop bitarna och försöka få bitarna på plats igen. Bygga upp det man hade som så lätt bröts ner och börja om.

Vill så gärna ändra världen.... Alla kan inte göra allt men alla kan göra något" är något vi alla bör tänka på och det bästa tipset är inte alltid det tillsynes mest självklara, gå till psykolog, anmäl mm utan att vända dig till någon och prata om det. Någon som kan detta och någon som finns just för dig.
Hade önskat jag pratat med någon mycket tidigare. I en perfekt värld hade alla instanser fungerat och vi kunde ge andra råd och bolla över till varandra på ett helt annat sätt än nu. Nu chansar man stort när man gör detta, vilket är liv vi chansar med så detta bör göras försiktigt och där får man kolla upp vem man slussar till. Dåligt Sverige !

Nu ska jag jobba vidare här hemma idag och mysvänta på min överraskning.

Kram på er fina

2 kommentarer:

Heléne Eriksson sa...

Du ändrar världen på person-plan för många människor varje dag med det arbete du gör. Du är fantastisk!

Paulina sa...

Tack fina Helene❤ betyder mycket
Kram

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se