torsdag 7 juni 2012

Detta med sex och lust

Det är svårt att prata om, det är svårt att känna och veta saker kring detta....detta med sex. När det är roligt och lätt är det lättare, vi kan läsa i varje tidning om det. Hur vi ska va, se ut och gilla mm.

Men när det blir övergrepp, något som man skäms eller känner skuld inför är det tabu...det är lättare att soppa under mattan.

Jag minns när jag gick till polisen för första gången, efter att fått reda på att film med mig legat ute på internet. Åh vad jag skämdes, vad jag kände mig snuskig, äcklig och porrig. Som om jag velat detta. Det var dock inget denna polis brydde sig om, att det inte var ett fritt val från min sida. Jag kände mig så bar.... Likadant i rättegången när filmen på mig visades upp. Hur mycket ska man behöva utstå? Varenda sekund blev so timmar, varenda leende eller läte tog jag på mig mer skuld för. Då kunde jag inte se att detta var en överlevnads strategi....då såg jag bara mig som vidrig och att jag fick skylla mig själv.
Under hovrätten var jag även gravid med dotter 2.
Jag minns känslan över hur tankarna gick och hur kroppen liksom ville dölja den lilla kulan på magen. Varför kunde inte jag få vara stolt? Jo för normen/attityder efter ett övergrepp var så väl rotad i mig att det var fel att ha sex för mig. För då betydde det att det som inte hänt kunde varit så farligt....

Det många inte förstod/förstår än idag är att det fortfarande sitter kvar. Jag minns ibland, jag stelnar och vill inte att någon tar i mig. Men med tiden läker en del. Idag kan jag stolt säga att jag kan ha bra sex och njuta, trots det som hänt. Det krävs tillit men också mod från mig. Att sätta övergreppen och mitt sexliv nu för sig. Jag är inte dömd att aldrig få ha sex mer och det betyder inte att det var ok det som hände. Jag ger mig bara en chans till ett vanligt liv med sex mellan två personer på ett sätt vi båda vill.

Det var svårt (o kan vara än) att våga njuta, våga visa vad man gillar. Jag har många gånger skämts för det är skönt, eller för att jag tagit för mig. Idag försöker jag tänka bort det och säga, du förtjänar detta lika mycket som någon annan.
Jag har ersatt det hemska och fula med sex mot något bra och roligt där jag är viktig. Där även jag får bestämma över min kropp. När det känns fel eller när minnen år mig kall så tränar jag än på stopp och att i det vara stark. Det lyfter mig högt!

De övergrepp som var är för mig inte sex, det var brutala övergrepp, förnedring och hot. Sex för mig är när båda vill, man kan älska personen, man kan vara kär eller bar vilja ha sex. Jag dömer ingen och vi har sex med de vi vill, bara vi mår bra av det och inte skadar någon. Idag är det vackert för mig att ha sex med någon jag tycker om, vara nära och våga lita på. Sex har ersatts till något fint, övergreppen var just det.

Det tar tid och man måste känna efter men det är möjligt att njuta igen och idag skäms jag inte över att jag har sex!

Så ta hand om er o andra och gör det ni vill. Inte det som förväntas av er!

Kramar till er


 
Blogg listad på Bloggtoppen.se